IPOH.com.my Photo Gallery BIZ Net My Classifieds Property Maps Car Mart Hotjobs2u.com

Google
Web ipoh.com.my

Hot JobsMy ClassifiedsBidValley AuctionsIpoh DatingAutomobileIT NewsPerak WatchReal Estate
Go Back   Ipoh Community Forums > Bangsa Malaysia > Bangsa Malaysia
User Name
Password
FAQ Googlemap ME Vb Music Members List Calendar vBRadio Search Today's Posts Mark Forums Read

Bangsa Malaysia Berikan pendapat anda bagi mewujudkan BANGSA MALAYSIA!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 20-06-2006, 04:07 PM
TELEKOM_ejai TELEKOM_ejai is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
TELEKOM_ejai is on a distinguished road
Unhappy Melayu Tetap Melayu

assalamualaikum....

tujuan saya menulis disini adalah untuk meluahkan perasaan terhadap beberapa kes yang saya hadapi dengan segelintur masyarakat melayu kita... ia adalah SOMBONG DIRI..

saya sekarang berkerja dengan telelekom malaysia berhad.. di mana dalam beberapa bulan ini saya ditugaskan berjumpa dengan pelanggan telekom yang menjalankan perniagaan bagi membantu mereka mengurangkan kos perbelanjaan mereka dimana saya ditugaskan untuk membantu perkara tersebut..

pada kebiasaan nya saya bersikap terbuka didalam menjalankan tugas tapi pada hari ini saya telah pergi ke satu kawasan pejabat yang terletak di sekitar Gunung Rapat Ipoh... begitu malang sekali satu syarikat yang menjalankan perniagaan berkaitan dengan undang-undang isalam mengeluarkan kata kata yang tidak mengambarkan beliau berkerja dibawah syarikat tersebut dengan berkata " apa lagi yang kamu hendak bil telefon sudah aku jelaskan lagi mahu menganggu aku, hey i dont have time to entertained u so please go out now" lalu saya berkata encik tujuan saya datang kemari adalah untuk membantu encik mengurangkan kos pentadbiran syarikat encik dimana dulu encik membayar sewa bulanan untuk fixed line telekom malaysia tapi sekarang tak perlu bayar lagi oleh itu saya perlu menerangkan beberapa penerangan sebelun encik bersetuju" lepas saya berkata berkenaan orang itu lalu masuk kedalam pejabat nya tanpa berkata sebarang keputusan....

apa yg saya amat kesal adalah dia berkerja dibawah syarikat yang menegakkan undang undang islam tapi kenapa dia bertindak sebegitu...nampak sangat tak profesional didalam perkerjaan...

maaf kepada yang sekelian yang terasa akan tajuk yang saya type "Melayu Tetap Melayu" bukan bermaksud semua tapi segelintir sahaja....

.................................................. .................................................
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20-06-2006, 04:27 PM
Nur's Avatar
Nur Nur is offline
Not Matchstick WIth Boobs
Durian - The King
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,478
Nur is an unknown quantity at this point
Default

Hai dik ejai,
i feel bad about what hapened to you. well, some Malays bila dah berkedudukan walau tak tinggi mana, hidungnya pun melangit la tingginya..
tapi bukan semua Melayu mcm tu, kan?

sabar je lah dik
__________________

Reply With Quote
  #3  
Old 20-06-2006, 08:55 PM
Yugi's Avatar
Yugi Yugi is offline
The makcik!
Durian - The King
 
Join Date: Dec 2005
Location: homeless gradually :(
Posts: 4,528
Yugi is an unknown quantity at this point
Default

syabas, dik bolehland. Bukan sj Melayu, kaum yg lain pun lagak macam itu. Mat Sallehs suka judge dr. kami yang approaching. Kan org. kata: temu kucing, meow; temu anjing, apalagi, wow, wow lah.

Bahasa makcik ni makin hari makin merosot, hope you get my courage, dik bolehlan. Salam dari makcik.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 20-06-2006, 09:43 PM
Billy of Ipoh Billy of Ipoh is offline
Senior Member
Strawberry
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 969
Billy of Ipoh is on a distinguished road
Default

This world, there's a wide variety of people...don't let one impudent person spoil your day. Not worth it.
__________________

Reply With Quote
  #5  
Old 21-06-2006, 02:00 AM
kanden kanden is offline
Senior Member
Durian - The King
 
Join Date: Sep 2005
Location: Meru
Posts: 3,280
kanden is off the scale
Default

some will, some won't, some more waiting for u

ada yang nak, ada yang taknak, lagi ada lagi yang tertunggu
__________________
"The one who has conquered himself is a far greater hero than he who has defeated a thousand times a thousand men"

- from the Dhammapada (Sayings of the Buddha)

Last edited by kanden : 21-06-2006 at 02:03 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-06-2006, 01:47 PM
Billy of Ipoh Billy of Ipoh is offline
Senior Member
Strawberry
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 969
Billy of Ipoh is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kanden
some will, some won't, some more waiting for u

ada yang nak, ada yang taknak, lagi ada lagi yang tertunggu

nak what?

tak nak what?

tertunggu what? or who?
__________________

Reply With Quote
  #7  
Old 21-06-2006, 08:17 PM
kanden kanden is offline
Senior Member
Durian - The King
 
Join Date: Sep 2005
Location: Meru
Posts: 3,280
kanden is off the scale
Default

pelanggan
__________________
"The one who has conquered himself is a far greater hero than he who has defeated a thousand times a thousand men"

- from the Dhammapada (Sayings of the Buddha)
Reply With Quote
  #8  
Old 24-06-2006, 12:23 AM
TELEKOM_ejai TELEKOM_ejai is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
TELEKOM_ejai is on a distinguished road
Default

tq all apa pun kena tabah kan......
ada berita baik bagi semua pengguna talian tetap telekom malaysia mereka akan melancarkan plan terbaru mereka dimana mereka yang sedia ada talian tetap tidak perlu lagi membayar sewa talian berita terkini akan disampaikan dalam masa terdekat ini....
Reply With Quote
  #9  
Old 25-06-2006, 05:30 PM
ultra ultra is offline
Senior Member
Starfruit
 
Join Date: Jun 2006
Location: ipoh
Posts: 355
ultra is on a distinguished road
Default

Hmm... tak yah bayar sewa talian, bagus tuh. boleh gayut lama skit
Reply With Quote
  #10  
Old 26-06-2006, 07:23 AM
TELEKOM_ejai TELEKOM_ejai is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
TELEKOM_ejai is on a distinguished road
Default

bukan nya jimat sikit boleh jimat 75% dari bil sekarang so cakap extra 2 or 3 time lagi lama...... pelancaran pada awal minggu pertama bulan 7 ini... jangan ketinggalan promosi seminggu sahaja...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Do you agree with Lee Kuan Yew that the Chinese in Malaysia has been 'marginalised' ? KatoeyLover69 General Discussion 290 26-04-2007 01:38 PM
Is it Bahasa Malaysia or Bahasa Melayu? rakyat General Discussion 36 15-04-2006 08:02 PM
Are M'sians and Indonesians same race? rakyat General Discussion 15 08-12-2005 11:55 AM
Tambah Pendapatan Anda....Kerja Hanya Sekali !!Pelanggan Tetap !! tehmz99 General Discussion 1 22-10-2004 10:34 AM
Bahasa Melayu ( or Malaysia? ) @ B3nG General Discussion 9 02-07-2004 08:49 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:49 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB Ad Management by =RedTyger=
Copyright Ipoh-Online Sdn. Bhd. (411730-W) 2006