IPOH.com.my Photo Gallery BIZ Net My Classifieds Property Maps Car Mart Hotjobs2u.com

Google
Web ipoh.com.my

Hot JobsMy ClassifiedsBidValley AuctionsIpoh DatingAutomobileIT NewsPerak WatchReal Estate
Go Back   Ipoh Community Forums > World Events > Economy & Finance
User Name
Password
FAQ Googlemap ME Vb Music Members List Calendar vBRadio Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 30-12-2019, 09:55 AM
wiseguys9999 wiseguys9999 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 15
wiseguys9999 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by klsa
bagus gak dia bg rendah. Selalu company mesti nak makan banyak haha. Famous ke company ni? ramai org guna?




Ye, kawan aku yg blacklist semua amik loan kat diorg ni je, aku pun dapat tau daripd diorg. Loan dia utk yg kerja gomen n badan berkanun je.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 30-12-2019, 09:57 AM
wiseguys9999 wiseguys9999 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 15
wiseguys9999 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by klsa
kalau bank punya tak sama ke tiap bulan? Mcm mana pula tu boleh jadi rate yg tak sama? 🤔




Klu bank tu syariah loan profit rate dia tak berubah la.. sbb ade bank yg offer dua2 loan conventional loan n syariah loan so kita boleh pilih nk pki yg mana, tapi lagi elok amik syariah loan.
Reply With Quote
  #23  
Old 30-12-2019, 09:59 AM
wiseguys9999 wiseguys9999 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 15
wiseguys9999 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by klsa
Untuk yg terdesak okay lah pinjam dekat company ni. Tp company tak risau ke kalau peminjam tu tak mampu bayar?


Terdesak ke tak terdesak ke boleh pinjam kat diorg. Yayasan ada credit scoring jugak dia bukan main bagi je, dia tgk jugak mampu byr ke tak klu kita pinjam.
Reply With Quote
  #24  
Old 30-12-2019, 10:01 AM
wiseguys9999 wiseguys9999 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 15
wiseguys9999 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by klsa
Aku prefer kedai jelah kot, ada apa apa masalah terus boleh g kedai je tanya and all lagi senang. Kalau pinjam loan lain tak berani lah pula




Ikut suka nak pinjam mana, cuma rekomen yyp ni sbb ok dgn loan diorg , n klu interest kedai tinggi baik pki loan yyp.
Reply With Quote
  #25  
Old 31-12-2019, 10:14 AM
assamlaksa's Avatar
assamlaksa assamlaksa is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 20
assamlaksa is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by wiseguys9999
Klu pinjaman kedai interest tinggi baik cari loan luar utk byr motor. Sekarang byk loan profit rendah mcm yyp

Mmg rendah do dia punya profit rate. Aku pernah buat loan utk business foodtruck nak cari modal ah en nak start business. Total pinjam RM38,500. Dia punya profit rate 7.99% and total repayment RM69,261.50. Yang best sbb tempoh bayaran 10 tahun so takda lah sakit sgt nak bayar tiap bulan. Tiap bulan aku bayar RM577 je...
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB Ad Management by =RedTyger=
Copyright Ipoh-Online Sdn. Bhd. (411730-W) 2006