IPOH.com.my Photo Gallery BIZ Net My Classifieds Property Maps Car Mart Hotjobs2u.com

Google
Web ipoh.com.my

Hot JobsMy ClassifiedsBidValley AuctionsIpoh DatingAutomobileIT NewsPerak WatchReal Estate
Go Back   Ipoh Community Forums > IT - Information Technology > Technology News
User Name
Password
FAQ Googlemap ME Vb Music Members List Calendar vBRadio Search Today's Posts Mark Forums Read

Technology News Information Technology Related News

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 12-09-2019, 11:08 AM
cassieforever cassieforever is offline
Member
Banana
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 41
cassieforever is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
setuju. orang lama yg berpikiran sempit je nak duduk kat zaman dulu. taknak berubah.




Mungkin orang golongan ni rasa susah kot nak belajar benda baru. Tapi sekarang kawasan pedalaman pun dah ada internet tak de alasan la tak nak guna kemudahan.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 12-09-2019, 11:12 AM
darkfoot darkfoot is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: May 2011
Posts: 22
darkfoot is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kenwind77
Mana boleh salahkan mrk mcm tu, semua perkembangan teknologi kita pd masa kini juga adalah utk kebaikan manusia, sama mcm internet yg kita guna pd hari ini, sudah jadi sebahagian drpd hidup seharian kita.




tak de lah aku salah kan diorang. cuma takut dengan kehilangn kerja kiki. Aku sendiri kerja guna benda2 baru.
Reply With Quote
  #23  
Old 12-09-2019, 11:14 AM
darkfoot darkfoot is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: May 2011
Posts: 22
darkfoot is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Tak mungkin lah kita masih nak guna teknologi yang lama padmsedangkan sekarang kita dah nak capai wawasan 2020,jadi semua pun akan gunakan teknologi yang terkini jugak.


teknologi kita lambat la, dah nak 2020 dah.
Reply With Quote
  #24  
Old 12-09-2019, 11:16 AM
darkfoot darkfoot is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: May 2011
Posts: 22
darkfoot is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kenwind77
Betul kata kau ni, kini mmg byk pekerjaan yg buat operasi guna internet terutamanya dgn online marketing yg semakin berleluasa utk berhubung dgn pelanggan di seluruh dunia, tapi kita x perlu risau tentang internet kerana kita ada TM haha




sekarang pun line dah macam - macam yoodoo, hotlink , umobile. yang murah n servis baik tu susah nak dapat kiikkiki
Reply With Quote
  #25  
Old 12-09-2019, 11:18 AM
darkfoot darkfoot is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: May 2011
Posts: 22
darkfoot is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
ye ke? kat fb banyak je yang kutuk tm. nampak sgt dirang lambt buat kje. kehkehkeh.




aku tengok semua page telco sama je ramai yang bash. teruk sgt ke eh?
Reply With Quote
  #26  
Old 12-09-2019, 11:23 AM
assamlaksa's Avatar
assamlaksa assamlaksa is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
assamlaksa is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
seni lukis sekarang dah pakai apps jugak kan, camera apps sume dah ade filter. Tak mustahil robot boleh buat keje seni nanti




Tak mustahil tapi tak dapat buat sehalus buatan manusia.
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 12-09-2019, 11:25 AM
assamlaksa's Avatar
assamlaksa assamlaksa is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
assamlaksa is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
ye ke? kat fb banyak je yang kutuk tm. nampak sgt dirang lambt buat kje. kehkehkeh.
Ko tengok la mana- mana fb page pasal telco sama je ramai complain. At least TM address customer issue proffessionally.
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 12-09-2019, 11:27 AM
assamlaksa's Avatar
assamlaksa assamlaksa is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
assamlaksa is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
setuju. orang lama yg berpikiran sempit je nak duduk kat zaman dulu. taknak berubah.


Kita yang anak muda ni la kena ajar diorang. Kecik - kecik dulu diorang yang banyak membimbing. Sekarang boleh ajar diorang pakai skype. Hari - hari boleh video call.
__________________
Reply With Quote
  #29  
Old 12-09-2019, 11:29 AM
assamlaksa's Avatar
assamlaksa assamlaksa is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
assamlaksa is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Mungkin orang golongan ni rasa susah kot nak belajar benda baru. Tapi sekarang kawasan pedalaman pun dah ada internet tak de alasan la tak nak guna kemudahan.




Kawasan pedalam ada streamyx dah cukup elok. Telco lain tak nak pasang servis sebab takut rugi. Padahal ramai yang nak pakai.
__________________
Reply With Quote
  #30  
Old 12-09-2019, 11:30 AM
assamlaksa's Avatar
assamlaksa assamlaksa is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
assamlaksa is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by darkfoot
sekarang pun line dah macam - macam yoodoo, hotlink , umobile. yang murah n servis baik tu susah nak dapat kiikkiki


Memang dah banyak tapi yang memajukan telekomunikasi kat Malaysia ni TM kan. Kalau tak de diorang ni kita pun ketinggalan jugak.
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:40 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB Ad Management by =RedTyger=
Copyright Ipoh-Online Sdn. Bhd. (411730-W) 2006