IPOH.com.my Photo Gallery BIZ Net My Classifieds Property Maps Car Mart Hotjobs2u.com

Google
Web ipoh.com.my

Hot JobsMy ClassifiedsBidValley AuctionsIpoh DatingAutomobileIT NewsPerak WatchReal Estate
Go Back   Ipoh Community Forums > IT - Information Technology > Technology News
User Name
Password
FAQ Googlemap ME Vb Music Members List Calendar vBRadio Search Today's Posts Mark Forums Read

Technology News Information Technology Related News

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-09-2019, 05:01 PM
cassieforever cassieforever is offline
Member
Banana
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 41
cassieforever is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Tm always care about their user, so they will make an improvement from time to time
Yes, tm ahould do that because most of use now are depending on internet access to do something
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 07-09-2019, 12:13 PM
cassieforever cassieforever is offline
Member
Banana
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 41
cassieforever is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kenwind77
Mana boleh salahkan mrk mcm tu, semua perkembangan teknologi kita pd masa kini juga adalah utk kebaikan manusia, sama mcm internet yg kita guna pd hari ini, sudah jadi sebahagian drpd hidup seharian kita.
Tak mungkin lah kita masih nak guna teknologi yang lama padmsedangkan sekarang kita dah nak capai wawasan 2020,jadi semua pun akan gunakan teknologi yang terkini jugak.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-09-2019, 01:45 AM
kenwind77 kenwind77 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 28
kenwind77 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by assamlaksa
salah satu nya seni ukir, mcm dalam iklan tm ni


Tradisi seni ukur mcm dlm iklan tu mmg x dpt nak dicontohi oleh robot2, walaupun mrk dpt diprogram utk buat seni ukur tersebut tapi hasil mrk x ada sebarang rasa seni seperti seni ukur yg tulen.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-09-2019, 01:52 AM
kenwind77 kenwind77 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 28
kenwind77 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Yes, tm ahould do that because most of use now are depending on internet access to do something

Betul kata kau ni, kini mmg byk pekerjaan yg buat operasi guna internet terutamanya dgn online marketing yg semakin berleluasa utk berhubung dgn pelanggan di seluruh dunia, tapi kita x perlu risau tentang internet kerana kita ada TM haha
Reply With Quote
  #15  
Old 10-09-2019, 01:55 AM
kenwind77 kenwind77 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 28
kenwind77 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Tak mungkin lah kita masih nak guna teknologi yang lama padmsedangkan sekarang kita dah nak capai wawasan 2020,jadi semua pun akan gunakan teknologi yang terkini jugak.

Yg teknologi dulu tu mmg x sebagus skrg punya, tapi jgnlah kita lupakan yg lama lepas kita sudah mencapai kemajuan, sama mcm segala jasa TM perlu kita hargai yg membolehkan kita ada internet pantas skrg.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-09-2019, 03:39 PM
zifu90 zifu90 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 13
zifu90 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by assamlaksa
salah satu nya seni ukir, mcm dalam iklan tm ni





seni lukis sekarang dah pakai apps jugak kan, camera apps sume dah ade filter. Tak mustahil robot boleh buat keje seni nanti
Reply With Quote
  #17  
Old 11-09-2019, 03:41 PM
zifu90 zifu90 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 13
zifu90 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Tm always care about their user, so they will make an improvement from time to time




ye ke? kat fb banyak je yang kutuk tm. nampak sgt dirang lambt buat kje. kehkehkeh.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-09-2019, 03:43 PM
zifu90 zifu90 is offline
Junior Member
Banana
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 13
zifu90 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cassieforever
Tak mungkin lah kita masih nak guna teknologi yang lama padmsedangkan sekarang kita dah nak capai wawasan 2020,jadi semua pun akan gunakan teknologi yang terkini jugak.




setuju. orang lama yg berpikiran sempit je nak duduk kat zaman dulu. taknak berubah.
Reply With Quote
  #19  
Old 12-09-2019, 11:03 AM
cassieforever cassieforever is offline
Member
Banana
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 41
cassieforever is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
seni lukis sekarang dah pakai apps jugak kan, camera apps sume dah ade filter. Tak mustahil robot boleh buat keje seni nanti




Tu cuma filter. Tapi seni ni hasil daripada idea dan perasaan manusia. Mana bolh program semua tu.
Reply With Quote
  #20  
Old 12-09-2019, 11:06 AM
cassieforever cassieforever is offline
Member
Banana
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 41
cassieforever is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by zifu90
ye ke? kat fb banyak je yang kutuk tm. nampak sgt dirang lambt buat kje. kehkehkeh.


Sebab pengguna ramai sangat , then semua report kat situ. I sendiri pakai penah pakai both unifi n maxis. Unifi line lagi stabil n technician pun cepat buat kje.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB Ad Management by =RedTyger=
Copyright Ipoh-Online Sdn. Bhd. (411730-W) 2006